Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2008

Τροφή για σκέψη

νομίζω ότι το χτεσινό ματς πρέπει να προβληματίσει τους συμπαθείς και φιλότιμους κατά τ' άλλα μασάι και για την ποσότητα αλλά και για την ποιότητα των παικτών τους.

επίσης θέλω να επισημάνω ότι όποιος και αν έχει παίξει μαζί μας έστω και εκτάκτως έχει μπορέσει να παίξει αυτό που μπορεί για να μην πω ότι έχει πάει και καλύτερα.. αυτό δεν συμβαίνει με τους μασάι όπως κατ' επανάληψη έχουμε δει και δεν νομίζω ότι είναι τυχαίο. έχει να κάνει με μια ολοκληρωτική λογική ποδοσφαίρου που θέλει τους παίκτες στρατιωτάκια αποκλείοντας κάθε αυτοσχεδιασμό.

για το ματς τι να πω; πολλά με ολίγα

12 σχόλια:

nick είπε...

nai pisteuw pos mporouse na provlimatisei kata polu tous MASSAI file arango.alla kai esas paralila gt exete kapoious pextes oi opioi pezoun parapolu kala se kapoies theseis kai tha mporousa na po ews kai teleia kai xantakonete autous anti gia tous kainourgious pou erxontai(tous opoious kai afinete na autosxediasoun). p.x.oloi 3eroume pws an bgei apo to terma o giorgos tha roufate ta mpalakia to ena meta to allo(ton opoio ton vgazete mono otan exete mia apostasi asfaleias 8 goal kai panw) kai argotera an erthei o panahafortsa den tha pernaei tpt stin amuna. apla emeis eimaste mia omada oi opoia kserei se poia thesei mporei na peksei h sto megisto enas pekths .kai stin periptosi pou den uparxei stathero terma ola auta dialionte.pisteuw pws exete katalavei oti otan pezoume pisw stin amuna me statheres theseis kai opws theloume den mporeite na mas valete panw apo 4,5 goal,opou den mporw na pw exete apo tis poios kaftes epithesei eidika fetos pou se kathe sout tou diogo pou pernaei apo dipla zestenei gia ta kalla to auti mou.auta apo emena mporei na epanelthw pali
geia sas

InTheWoods είπε...

Ego thelo na akouso mia dikaiologia gia to xthesino paixnidi sas.

xasavakos είπε...

Εαν δε σας αρκει η ηγετικη δηλωση του gorchky, θα χρειαστει να περιμενετε την επισημη ανακοινωση του συλλογου η οποια θα κυμανθει στο ιδιο μηκος κυματος.

υγ.επιμενουμε στη αναρτηση βαθμολογιας των ομαδων,(εαν τολματε).

Ανώνυμος είπε...

εγώ πάντως από τη δήλωση αυτή την εκλαμβάνω σαν μια παραδοχή κατωτερότητας: "τόσο μπορούμε, τόσο παίζουμε".

όσο για το άνω όριο των 4-5 τεμαχίων όταν παίζετε με φουλ σύνθεση, θα πρότεινα να μην στοιχηματίσετε κιόλας

Ανώνυμος είπε...

το προβλημα ποιο ειναι οτι στους μασσαι οι παικτες που ερχονται δεν μπορουν να παιξουν μπαλα?βρειτε εναν παικτη που οταν ενσωματωνεται σε μια ομαδα(πχ μεταγραφες ιανουαριου)στην μεση της σεζον προσαρμοζεται αμμεσα στις απαιτησεις της ομαδας.(π.χ. τοτεναμ εχει μαζεψει ολους τους παικταραδες και ειναι τελευταια.πρεπει καποιος να ειναι ανιδεος απο μπαλα για να πιστευει το αντιθετο.

αρα η τοποθετηση του αρανγκο ειναι αστοχη και προβοκατορικη,θα ελεγα.

η δοιηκηση μασσαι πρεπει να τοποθετηθει επισημα και να εναντιωθει στα προβοκατσια και σε καθε ειδους επιθεση που δεχεται κατα καιρους.

οι μασσαι συνεχιζουν και ο μακαο ειναι παντα στο πλευρο τους.

αρανγκο η αληθεια βρισκεται στους μασσαι.

Andreas Daskalopoulos είπε...

Εγώ προτείνω να ξεκινήσει η ομάδα προπόνηση για να ανακάμψει. Προτέινω τρέξιμο το ΣΚ, με σετ αντιστάσεις, κοιλιακούς, ραχιαίους και διατάσεις. Μετά από 2 μήνες που θα γρασάρουμε την μηχανή, αλυσίδα και ανεβάσουμε τα κυβικά δεν μας πιάνει τίποτα...

Όσο αφορά την τεχνική, θέσεις και συνεργασία θα έρθουν μόνα τους και ίσως με περισσότερη προπόνηση με μπάλες.

Άντε και άνοδος παιδιά!

Ανώνυμος είπε...

stin diki mas tin omada opoios kai an paizei den exei tetoia problimata prosarmogis.. akoma kai paiktes entelws agnwstoi se emas (p.x. gnwstoi adelfwn panagiotopoulwn: belissaris, giannis psilos klp klp)..

twra to na sygkrinoume tous masai me tin totnham einai ligo grafiko nomizw.

egw epimenw oti ayto 8a prepei na sas problimatisei

InTheWoods είπε...

Ayto poy leei o Arango einai oti i piesi tou proedrou kai tou proponiti gia aystiro programma kai sxedia anaptyksis, mplokaroun tin epneysi ton pekton gia dimiourgia. Tous pnigete dld kyrie proedre. Episis ego exo proseksi oti sas lipei kai ligo i psyxi. An balete kana gkolaki kai proigithike - ola OK - an omos eiste piso me 3 gkoal px einai san na serneste. Fainomeno poy paratirite kai stin ethniki Ellados. Etsi thelete na katantisete??? Etsi kanoun ta palikaria ore...?

Ανώνυμος είπε...

μηπως καποιους τους τσουξε η ηττα και ψαχνουν να βρουν δικαιολογιες εκτοξευοντας λασπολογιες?μηπως πρεπει να παιξετε μπαλα και ναφησετε τα πολλα λογια?γιατι μπαλιτσα δεν εχουμε δει ακομα.

granitis είπε...

Αγαπημενε μας, συμπαθη, και κατα τα αλλα φιλοτιμε προεδρε της αντιπαλου αρανγκο εχω οντως προβληματιστει με αυτα που λες και προσπαθω να βρω απο που προκυπτουν και με ποιο συλογισμο!!

Παραλληλα με τη λασπη που πεταξες για τους massai θα επρεπε να μας θεσεις καποια επιχειρηματα ετσι ώστε να μπορεις να στηριξεις τα οσα λες! Κατι τετοιο δεν εγινε και αρκεστηκες να πεις αβιαστα οτι κατ επαναληψη παιχτες δεν παιζουν αυτο που μπορουν στους massai και οτι δεν προσαρμοζονται ευκολα. Κατι τετοιο ΔΕΝ στεκει for sure!!

Παρακαλω διαβασε με προσοχη τα παρακατω.


Επανηλειμενα δεν εχουν χρησιμοποιηθει παιχτες μη massai στην ομαδα μιας και σχεδον παντα ειχαμε συμπληρωμενη 7αδα.

Επισης η ομαδα μας εχει φερει αμετρητες φορες εως τωρα παιχτες για να συμπληρωσει η αντιπαλος οποτε είναι αδικο να μιλαμε για μη υπαρξη εμψυχου δυναμικου επειδη δεν συμπληρωσαμε σε 1-2 παιχνιδια.

Ολες κι ολες 5 φορες περιπου χρειαστηκε να χρησιμοποιηθουν αλλοι παιχτες στην ομαδα μας. Μια φορα ειχες παιξει εσυ αρανγκο, κανα 2-3 ο Μετσουε, μια ο Γκοτσιδακιας και μια ο Χαβαλες.

Με κανεναν παιχτη περα του Χαβαλε δεν υπηρξε καποιο προβλημα στην προσαρμογη και στο παιχνιδι με τους massai! Αρα στηριζεις τα οσα λες σε μια μεμωνομενη περιπτωση και οχι σε επαναλαμβανομενες. Να αναφερω πως η συνεργασια με τον Μετσουε ηταν αψογη! Μαζι παιξαμε και 2-3 φορες σε παιχνιδια περα των καθιερωμενων, ως massai! Δηλαδη ο παιχτης προσαρμοστηκε μια χαρα και με το παραπανω! Επισης απολαυστικα ηταν τα παιχνιδια όταν αρανγκο εσυ περυσι αλλα και ο γκοτσιδακιας φετος παιξατε με τους massai.

Ολοκληρος λοιπον αυτος ο συλογισμος ξεκιναει από τη μη προσαρμογη ενός και μοναδικου παιχτη εβερ του Χαβαλε κατι για το οποιο κι εσυ αρανγκο πρωτος ειχες εκφρασει επιφυλαξεις γνωριζοντας ισως τον τροπο παιχνιδιου του καλυτερα.

Τονιζω εδώ για να μην παρεξηγηθω πως εμεις δεν εχουμε κανενα προβλημα με τον παιχτη και θεωρησαμε πως το συμβαν εχει ληξει με καποιες κουβεντες που εγιναν στο γηπεδο. Η πορτα είναι ανοικτη οποτε ξαναχρειαστει αρκει να πουμε ότι παιζει σε μια θεση χωρις να την πουλαει!

Μου ερχονται στο μυαλο οι αντιδρασεις του παναχαφορτσα όταν δεν υπαρχει κανεις πισω στην αμυνα για να τον βοηθησει όταν χρειαζεται (πολύ συχτιριασμα!).

Επισης θυμαμαι άλλο ένα συμβαν σε παιχνιδι της περασμενης ανοιξης (στο οποιο αρανγκο ελειπες) οπου ο μετσουε τα ειχε πει σε εντονο υφος με τον χαβαλε για να γυρισει στην αμυνα μιας και η ομαδα ηταν πισω στο σκορ και επρεπε επειγοντως να βρεθει τροπος να μπει η μπαλα στα δυχτια! Αρα ισως ο παιχτης να ειχε προβληματα προσαρμογης και στη δικη σας ομαδα!

Εμενα παντως μ αρεσει η διαφορετικοτητα στο παιχνιδι και το στυλ των παικτων μεχρι το σημειο που δεν επηρεαζει το παιχνιδι του συνολου της ομαδας.

Και παλι δε θελω να παρεξηγηθω και δεν εχω προβλημα με τον χαβαλε το τονιζω και το ξερει!! Επαιξε με το δικο του στυλ και αυτό είναι ολο!!

Πολύ σωστο το παραδειγμα του μακαο μιας και ταιριαζει στο υφος του μπλογκ σε αντιθεση με τη χρηση αδοκιμων λεξεων τυπου ‘στρατιωτακια’!

Κανενα ιχνος δε κατωτεροτητας δεν υπαρχει στις δηλωσεις των massai! Αυτό φαινεται από την παρουσια τους εντος γηπεδου και εντος του μπλογκ!!

Οσον αφορα τη θεση κάθε παιχτη μες το γηπεδο ο gorchky εξηγησε. Ο κάθε παιχτης παιζει εκει που ξερει να παιζει προκειμενου να προσφερει τα μεγιστα για τη νικη! Κι αυτό δεν το συνανταμε μονο στους massai αλλα και στη δικια σας ομαδα!

Στη θεση σας αλλα και στη θεση που ειμαι τωρα θα ασχολιομουν με το πως κερδισε η ομαδα που κερδισε! Ωραιοι συνδυασμοι παικτων που σιγα σιγα βρισκουν το ρολο τους μες την ομαδα και τα πατηματα τους στο γηπεδο!


Με εκτιμηση παντα...

xasavakos είπε...

Eπισημη ανακοινωση MASSAI F.C

Κατανοούμε την αγωνια και το αγχος των αντιπαλων που εκφραζεται με αν μη τι αλλο υπερβολικο τροπο μεσα απο τις εμπρηστικες τους δηλωσεις.
Αυτο που γινεται σαφες ειναι οτι οι ανιπαλοι χαρηκαν πολυ με τη νικη τους (να διοργανώσουμε και κανα παρτι εάν χρειαστει) διοτι καταλαβαινουν πως δε θα υπαρξουν πολλες τετοιες επιτυχιες φετος και προσπαθουν με προβοκατορικες δηλωσεις και εντονη λασπολογια ειτε να πτοησουν την ομαδα των MASSAI (κατι που δεν υπαρχει!) ειτε να αναπτερωσουν το ηθικο στις δικες τους ταξεις. Ακομα και αυτο ομως να ηθελαν θα αρκουσε μια απλη δηλωση του τυπου "Οι MASSAI δεν ειναι ανικητοι" ή κατι περισοτερο φιλοδοξο οπως "Μπορουμε να νικησουμε τους MASSAI" (καλο εε? Χαχαχαχα). Oλη αυτή η συζητηση δεν κρυβω ότι μας τιμα διοτι δειχνει την ανοδικη πορεια των MASSAI τον τελευταιο καιρο, μια πορεια που περυσι μας οδηγησε σε ιστορικες νικες στα τρια τελευταία ματς της περιοδου κατι που όπως όλα δειχνουν θα συνεχιστει και φετος.


Λιγα λογια για το παιχνιδι.

Η ομαδα δεν παρουσιαστηκε όπως θα επρεπε διοτι δυστυχως ειχαμε πολύ σημαντικες απουσιες σε θεσεις κλειδια στον αγωνιστικό χωρο. Συμφωνω απολυτα με το gorchky, στο θεμα του τερματοφυλακα ολοι ξερουμε πως ο galle είναι ενας τερματοφυλακας πολύ δυνατος και φυσικα εκμεταλλευστε αυτό το ατου στο επακρο και πολύ καλα κανετε. Εμεις ξερουμε οτι όταν δεν ερχεται «η αρρωστεια» αντιμετωπιζουμε διπλο προβλημα διοτι πρεπει να γυρισουμε ολοι στη θεση του τερματοφυλακα και παραλληλα να βρουν το ρυθμο τους οι υπολοιποι στη νεα τους θεση. Όλα αυτά βεβαια είναι τεχνικα θεματα που νομιζω δεν αφορουν τη γεματη ταλεντο ομαδα σας. (νομιζω?)



Ποσοτητα παικτων.

Να θυμησω στους αντιπαλους ότι περυσι που ψαχναμε σε πολλους αγωνες τους παικτες με το ψαροτουφεκο ειμασταν εμεις που τροφοδοτουσαμε με παικτες την αποδεκατισμενη (από ελλείψεις ή από ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής ) ομαδα τους. Φετος εχουμε ένα μικρο προβλημα αλλα αυτό θα λυθει πολύ συντομα μην ανησυχείτε.



Προσαρμογη παικτων/ποιοτητα παικτων

Θα εχετε παρατηρησει βεβαια ότι κάθε φορα που αναγκαζομαστε να παρουμε παικτες από την ομαδα σας, τοτε και μονον τοτε προκυπτουν προβληματα επικοινωνιας και ποσαρμοστικοτητας, μηπως πιστεύετε ότι είναι τυχαιο? Να θυμησω ότι οι δυο ηττες που εχουμε κανει εως τωρα ηταν με παικτες δικους σας στη συνθεση μας. Να πω επισης ότι εκτιμησα πολύ τη σταση του inthewoods ο οποιος δήλωσε ευθαρσώς ότι δε θελει να παιξει μαζι μας (ακους εκει ο παλιογκέι!).
Εννοειται ,φανταζομαι, πως ολοι οι παικτες δεν εχουν την ιδια αξια, δε μπορουμε δηλαδη να συγκρινουμε την προσαρμοστικότητα ενός παικτη επιπεδου “diogo” σε μια ομαδα με την προσαρμοστικότητα ενός παικτη επιπεδου “χασαβακου”. Οι παικτες που αναφερετε ως παραδειγματα (Βελισσαρης και Γιαννης) είναι πολύ ποιοτικοι και επομενως είναι αδικο και αστοχο να συγκρίνουμε την προσαρμοστικότητα και την ποδοσφαιρικη τους αξια με αλλων παικτων.



Παικτες στρατιωτακια και παικτες που αυτοσχεδιαζουν.

Σχολια γεματα υπερβολη και κενα από τεκμηριωση και επιχειρηματα.
Θα επιμεινουμε στον ορο TOTAL FOOTBALL. Το ποδοσφαιρο για εμας είναι μαθηματικα ειναι αρμονια και γεωμετρια οπου ολοι οι παικτες είναι ισοι, τοσο μεταξυ τους οσο και απεναντι στην ομαδα με μοναδικο τους σκοπο το καλυτερο αποτελεσμα, δηλαδη τη νικη. Ολοι αγωνιζονται για την ομαδα (ολοι αμυνονται και ολοι επιτιθενται ο καθενας από τη θεση που παιζει καλυτερα) και όχι για την προσωπικη τους προβολή και καταξιωση. Είναι κατι σαν τροπος ζωης ή μαλλον είναι ακριβως αυτό, είναι τροπος ζωης όπως όχι τυχαια εχουμε ξαναπει. Ο καθενας από εμας νιωθει πως ειναι ένας απλος κρικος σε ένα συνολο ανθρωπων που συνεργαζεται. Αυτό μπορείτε πολύ ευκολα να το καταλαβετε κοιτωντας ποσοι σκοραρουν στην ομαδαρα μας, τα γκολ μοιραζονται σε πολλους παικτες και όχι σε 2. Πειτε μου τωρα εσεις σε οσα παιχνιδια εχουμε παιξει πιοι εχουν σκοραρει από την ομαδα σας, θα διαπιστωσετε ότι το 95% των γκολ επιτυγχανονται από 2 παικτες και ετσι ο «αυτοσχεδιασμος» των υπολοιπων εξαντλείται στο να είναι ταγμενοι στην αμυνα τους και στο να τροφοδοτουν arango και diogo στην επιθεση. Παραδεχομαι ότι ο diogo ειναι φωτια στη επιθεση και πολύ ποιοτικος παικτης και όπως πολύ ευστοχα παρατηρησε καποιος όταν κανει σουτ είναι σα να βαραει βολες ή πεναλτυ χωρις τερμα, ο συγκεκριμενος παικτης είναι ένα επιπεδο παραπανω αλλα ειμαστε εδώ για να τον αντιμετωπισουμε. Πρεπει λοιπον να αναθεωρήσετε το χαρακτηρισμο στρατιωτακια που πανω στον πανικο σας αναφερατε και ισως ενας εσωτερικος διαλογος να σας βοηθησει να δειτε ξεκαθαρα ότι «στρατιωτακια» υπαρχουν μονο στη δικια σας ομαδα (ουπς!).
Βεβαια τετοιου ειδους ποδοσφαιρο εχει συμβαλλει στο να δημιουργηθουν εκφρασεις και χαρακτηρισμοι που θα κοσμουν για παντα το «το λεξικο του παγκοσμιου ποδοσφαιρου» με αλησμονητους από το προσφατο παρελθον «ορους» που ανηκουν σε παικτες της ομαδας σας όπως «man of karate» ή «φενταγιν της αμυνας» κ.ο.κ. Ολοκληρος ο ποδοσφαιρικος πλανητης σας ευχαριστει γι’αυτό χαχαχαχαχαχαχα!!!



Ηθικη ταξη

Θα συμβούλευα επισης με αγνή πάντα πρόθεση από το να ασχολείστε με την αγωνιστικη κατασταση της ομαδας μας να ασχοληθείτε με θεματα που απτονται της ηθικης ταξης, της δικης σας. Ποτε δεν καταλαβα γιατι εγκαταλείψατε το γηπεδο 10 λεπτα πριν τη ληξη του αγωνα και ενώ χαναμε με 2 γκολ διαφορα (θα μπορουσαν να είναι και περισοτερα δεν εχει καμια σημασια) ενώ σε αντίστοιχη περιπτωση στον προηγουμενο αγωνα που ειμασταν μπροστα εμεις παιξαμε 20 λεπτα παραπανω από το κανονικο χωρις να πουμε κουβεντα (μηπως τελικα δε χαιρεστε το παιχνιδι οσο θα επρεπε και σας απασχολει μονο η νικη με οποιονδηποτε τροπο και να ερθει αυτή?).

Προτεινω στον προεδρο της αντιπαλου να προμηθευσει (αφου δε μπορει με εμφανίσεις) με αδιαβροχα την ομαδα του για να προστατεψει τα καλογυμνασμενα κορμια των ταλαντουχων παικτων της, ετσι ώστε να μη φευγουν από το παιχνιδι αρον αρον με την υποψια της πρωτης ψιχαλας. Inthewoods θα ηθελα και εγω μια καλη δικαιολογια για την αποχωρηση σας (αληθεια εσυ γιατι εφυγες πρωτος? Ποναν τα παληκαρια ωρε…? μπουχαχχχαχααχαχαχαχαχαχα).



Κονκλουσιον

Κλεινοντας θα θελαμε να τονισουμε πως προτιμαμε να ειμαστε σε μια ομαδα αποτελουμενη από «μη ποιοτικους» παικτες αλλα ΟΜΑΔΑ, παρα σε μια άλλη με παικτες βεντετες που αυτοσχεδιαζουν (λεμε τωρα) για το καλο καποιων (ενταξει πλακα κανω μην το παίρνετε προσωπικά, ετσι καμαρια μου? !)

Πισω από κάθε ιστορια υπαρχει και μια ωραια διαδρομη, εμεις ειμαστε υπερήφανοι τοσο για την ιστορια μας οσο και για τη διαδρομη μας. Δεν ξεχναμε ποτε τι καφενειο ειμασταν πέρυσι και πως το καφενειο αυτό μετατραπηκε σε μια «ολοκληρωτικη μηχανη ποδοσφαιρου»! Ελατεεεεεεεεεεεεεεεε !!!


Προεδρος MASSAI F.C

Υγ. παρακαλω καντε κοπι πέιστ το παραπανω διοτι βαριεμαι συνεχεια τα ιδια και τα ιδια .

Ανώνυμος είπε...

Επομενο ρομαντικο ραντεβουδακι!!

Τεταρτη 7.30 με 9.00.
- Αυτη τη φορα στον παμπατραικο (κατω απο καρφουρ).

massai f.c.

1. gorchky
2. koulou
3. brutal
4. yenomoon
5. arrwsteia
6. hasavakos
7. granitis